fredag 7 oktober 2016

💕Höstutflykt💕

Vi skulle på höstutflykt häromdagen bästa barnbarnet och jag. En hemlig utflykt som kräver matsäck i fall att vi inte går där det finns något kondis eller matställe för mellanmål
Ibland får finaste barnbarnet , 4 år, bestämma vart vi ska gå på vår hemliga utflykt, ibland betämmer jag.

                            🌹🌹🌹

Det är mest rättvist så eftersom det är jag som har bestämt under hans tidigaste år, men nu har han blivit så pass stor att han kan hitta både hit och dit.
                              💝
Sagt och gjort, en utflykt utan mat eller annat tilltugg kan bli väldans tråkig ifa hungern sätter in helt plötsligt och på förskolan äter barnen alltid mellanmål vid 14:30 tiden. Något att tänka på för en farmor på en farmorsdag med goaste barnbarnet.
                         🍌🍎🍐
Ciabatahamburgare med ost och grönsaker på stod på min önskelista, men inte på bästa barnbarnets önskelista. Han ville hellre ha grillkorv och vi hade inget korvbröd hemma så det fick bli tortillabröd att linda in "körva" i .
Frukt hör alla utflykter till så det var självklart att det blev med i matsäcken i valfri blandning.
                       🍔🍼🍣
Vart bar det hän då denna utflyktsdag
                          ?😃?
           Inte särskilt långt iaf.
                           !😍!
Det blev en liten rundgång runt kvarteret där vi bor bland små dungar, kullar , lekplatser och gräsytor.
                       🌞🌍🌝
Är det en utflykt?!?....att promenera runt i maklig takt i omgivningarna där vi bor, stanna till här och där , leka, hoppa, rulla, springa och utforska bär och träd i allsköns färger och äta mellanmål på medtagen filt, trots att vi kan gå hem och äta den.????
                    ⛄⛅⛄
Klart att det är en utflykt, närheten hem till trots.
                           🌞
Att utforska sin närmaste omgivning, lära känna det som han nyss flyttat till  och kunna bestämma själv vart vi ska gå och stanna till för mellanmål.
                          🌝
Med på utflykten var även barnbarnets mamma och hon kände inte ens till att det var/ är så nära från den ena lilla oasen till den andra och framförallt så nära till deras nya hem.
                         🏃💃🚶
Så summan av kardemumman denna , bästa barnbarnets hemliga utflyktsdag blev med honom som guide en Aha! upplevelse för hans mamma, samtidigt som han passade på att coacha henne runt , likt vilket träningspass som helst på gym, både högt och lågt bland lekparksattribut och annat lämpligt för hälsa och motion......denna soliga men genomkyliga eftermiddag i början av september.

🍀🍒🍂🌾🍁🌻😘🌻🍁🌾🍂🍒🍀

                         😎😎😎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.